SHUMA

Rami Saari


Kam lindur pothuaj i lirë,
një burrë tridhjetë vjeç.
Kohën e këndoj dhe e kaloj
me një alergji ndaj jetës.
Feja ime është shtëpiake: vetmi nën re,
diell i mirë në sy dhe erë e madhe në fytyrë.
Dashurova shumë dhe fjeta pak,
vdiqa dhe u ngrita tri herë.
Ç’mund të shihja e pashë.
Pas pak do të mbaroj e do të fluturoj.Përkthyer nga Natasha Lushaj, “Drita” 15 dhjetor 1996ALBANIAN POETRY translated by Saari to Hebrew
ALBANIAN PROSE translated by Saari to Hebrew
Rami Saari’s page

Skip to content